Perinteistä asiakashankintaa asenteella

B2B Asiakastapaamisten bookkaus

Uusasiakashankinnan ensimmäinen vaihe on selvittää, ketkä ovat teidän uudet potentiaaliset asiakkaat. Tämän jälkeen kaivetaan näiden yrityksien numerot sekä mietitään, miksi heidän kannattaa juuri teidät tavata? Tämän jälkeen soitetaan rohkeasti uudelle asiakkaalle ja ehdotetaan tapaamista valmiiksi mietityn lisäarvon ja perustelujen avulla. Yksinkertaisesti näin, mutta monelle uuasiakashankinta tuottaa silti eniten vaivaa sekä vie tuhottomasti aikaa. Tästä syystä me olemme olemassa.

Me hoidamme tapaamisten bookkaamisen teidän puolestanne, mikä tarkoittaa enemmän laadukkaita tapaamisia sekä myyntimahdollisuuksia teille sopivien uusien asiakkaiden kanssa. Tämä vapauttaa teidän aikaanne yrityksenne kehittämiseen ja myyjien ohjaamiseen. Myyjien aktiivisuus pysyy myös yllä ja myynti tasaisempana. Tämä on varmasti jokaisen yrittäjän tai myyntijohtajan tavoite.

Etätapaamiset

Aina uutta asiakasta ei kannata tavata paikan päällä. Nykyteknologian avulla moni tuote tai palvelu on sellainen, jonka pystyy varsin hyvin esittelemään ja myymään asiakkaalle etätapaamisessa. Hyvänä esimerkkinä IT- järjestelmät. Tämä vähentää myynnistä tulevia kustannuksia, kun matkoihin käytetty aika, kilometri korvaukset ja mahdolliset päivärahat jäävät pois.

 

Markkinakartoitus

Markkinointikartoituksen avulla voitte selvittää uuden tuotteen tai palvelun kysynnän eri kohderyhmissä tai toimialoittain. Markkinakartoitukset teemme haastattelemalla kohderyhmää puhelimitse. Sovimme myös mahdolliset tapaamiset ja keräämme liidit sekä yhteydenottopyynnöt samaan hintaan. Hinta muodostuu kysymyksien määrästä sekä kohderyhmästä. Kysy tästä tarjous. 

 

 

Pin It on Pinterest